Vásároljon Saldo könyvet, akár 20 % kedvezménnyel!

Vira Sándor

Fordított adózás 2008.

Teljes ár: 1 900 Ft
Kedvezményes ár: 1 710 Ft
Szerző: Vira Sándor
Oldalszám: 60 oldal
Kiadás éve: 2008
Méret: B/5
Kötés: irkafűzött
Olvasson bele!

2006. év elejétől a hulladékfelvásárlás területén bevezették az ún. fordított adózást. Ez azt jelentette, hogy az értékesítés során a nettó összegre rárakódó áfa-t a vevő nem az eladónak (a számla nem is tartalmazza), hanem „közvetlenül” a költségvetésnek fizeti be. Ez év elejétől a szürkegazdaság további visszaszorítása érdekében jelentősen kiszélesítették a fordítottan adózók körét.

Azonban e témakörben meglehetős tanácstalanság érzékelhető a jogalkalmazók körében. A kiadvány tartalmazza a 2008. május elsején hatályba lépő végrehajtást megkönnyítő, pontosító finomításokat is.

A könyv írója megkísérelte gyakorlati oldalról megközelíteni az egyes területek specialitásait.

Néhány cím a tartalomból:

  • A fordított adózás bevezetésének indokai

  • Az ingatlanértékesítés áfa szabályai

  • Ingatlannal kapcsolatos szolgáltatások adózása

  • Építőipari szolgáltatások számlázása

  • Egyéb fordítottan adózó belföldi ügyletek (Dologi biztosíték értékesítése, Felszámolás alatti cégek fordítottan adózó értékesítései, Hulladékértékesítés)

  • Fordított adózás külfölditől igénybe vett szolgáltatásnál

  • Eva alany fordított adózása

Feliratkozás hírlevelünkreHozzájárulok, hogy a megadott elérhetőségemre a SALDO Zrt. a termékeivel és szolgáltatásaival kapcsolatos hírleveleket küldjön, illetve, hogy a fent megadott adataimat e célból kezelje. A jelen hozzájárulásom visszavonásával és a megadott adataim kezelésével kapcsolatban az Adatkezelési tájékoztatóban írt tájékoztatást elolvastam és tudomásul vettem.

Utoljára megtekintett